Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
3272 Posty
Jon Doe
(Joseph)
Maniak
JLK21 napisał:
taa... i caly czas problemy z zaplonem, a to na gazie nie chce isc jak trzeba a to cos z benzyna sie pieprzy.. w aucie smrod gazu... malo miejsca w bagazniku... mniej mocy w silniku... i szukanie stacji co 300km.... zabawa w reduktory jakies... no i jeszcze szukanie informacji gdzie tankuja dobry gaz.... to takie hobby raczej niz oszczednosc...

No i jeszcze większe zużycie silnika ca 200 tyś. km na gazie i jednostka napędową nadaje się na żyletki. (gazowniki pewnie będą regenerować bo to "taniej" i jeszcze pochodzi).

@Przemko a co z tego że masz sekwencje ciut mniej awaryjne, ale i tak 300km na zbiorniku albo cały bagażnik zajęty.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
280 Postów
NO NOK
(NOREK)
Stały Bywalec
A na jedzeniu też tak oszczędzacie?? Wszystko kupujecie co najtańsze.. To zamiast prądu to świece używajcie, będzie taniej..
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
4104 Posty
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
Przemko napisał:
JLK21 napisał:
taa... i caly czas problemy z zaplonem, a to na gazie nie chce isc jak trzeba a to cos z benzyna sie pieprzy.. w aucie smrod gazu... malo miejsca w bagazniku... mniej mocy w silniku... i szukanie stacji co 300km.... zabawa w reduktory jakies... no i jeszcze szukanie informacji gdzie tankuja dobry gaz.... to takie hobby raczej niz oszczednosc...

Chyba nie rozmawiamy o POLONEZACH JLK21 widziałeś ostatnio jak sie mątuje instalacje gazową ??? Myslisz że Norge to to samo co Polska że rżną ludzi na paliwie???

albo fabryczna instalacja zamiast kola zapasowego i tankowanie co 100km i gdzie tu jazda do PL na gazie wobec tego?? a gazem zawsze smierdzi... nawet jak masz super szzelna instalacje to zawsze jak stoisz na swiatlach czujesz ten smrod... nie jezdze na gazie i raz w roku powiedzmy siade jako pasazer do zagazowanego auta.. starego czy noweg to zawsze wali niemilosiernie... i nie, nie wiem jak sie MONTUJE instalacje - od tego sa mechanicy....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
463 Posty
Przemysław xxx
(Przemko)
Wyjadacz
NOREK napisał:
A na jedzeniu też tak oszczędzacie?? Wszystko kupujecie co najtańsze.. To zamiast prądu to świece używajcie, będzie taniej..

Powiedzmy że po części wszyscy mamy rację 300km na gazie jak butla jest w kole 450km disel powiedzmy zafira,silnik na gazie zużywa się szybciej ok ale coś za coś nooo i jeszcze jedno patrząc na ceny rynkowe przy sprzedaży auta 5letniego z gazem nie widziałem by było tańsze od tego samego modelu bez gazu

A ty NOREK jak masz gówno do powiedzenia i masz gówno w w awarcie to zajmij się sraniem a nie pierdoleniem
No nic trzeba zapalić Świecę by było przytulniej w tą piękną noc więc Życzę Wesołych Świąt dla wszystkich
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
739 Postów

(qantan)
Wyjadacz
ja w polsce miałem dwa auta z instalacją LPG.pierwszy to opel vectra 1.6 z 92 roku ...sprzedałem go około 8-10 lat temu...samochód poszedł na złom bo nie było co spawać w karoserii ale silnik ,skrzynia chodzą po dzisiejszy dzień w astrze....drugim samochodem był ford scorpio 2.9 l , v6 z roku 86 z przebiegiem gróbo ponad 600 tyś...jezdzi do dzisiaj.....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
280 Postów
NO NOK
(NOREK)
Stały Bywalec
Przemo pucha bije od ciebie.. Żal i nic więcej..
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4104 Posty
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
Przemko napisał:
NOREK napisał:

Powiedzmy że po części wszyscy mamy rację 300km na gazie jak butla jest w kole 450km disel powiedzmy zafira,silnik na gazie zużywa się szybciej ok ale coś za coś nooo i jeszcze jedno patrząc na ceny rynkowe przy sprzedaży auta 5letniego z gazem nie widziałem by było tańsze od tego samego modelu bez gazu

A ty NOREK jak masz gówno do powiedzenia i masz gówno w w awarcie to zajmij się sraniem a nie pierdoleniem
No nic trzeba zapalić Świecę by było przytulniej w tą piękną noc więc Życzę Wesołych Świąt dla wszystkich

ja mam 2.0 w benzynie i robie na pelnym baku 700km... nie mam zadnych problemow.. wsiadam w auto, odpalam i jade... nie szukam stacji z gazem jak chce gdzies jechac dalej... ciesze sie z jazdy a nie stresuje sie co chwila...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
50 Postów
jaj haj
(che)
Nowicjusz
A nie lepiej pomyslec o aucie z napedem hybrydowym,np.Toyota Prius
Na pewno tansza w eksploatacji niz LPG
No ale polactwo musi jezdzic Passatami, bo to statu na scianie wschodniej
Zgłoś wpis
Oceń wpis: